Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РОЗКІШНІ АВТО

25 березня 2015, 09:01
180
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Комітет ВР з питань податкової та митної політики рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект № 1868 про внесення змін до Податкового кодексу щодо оподаткування окремих транспортних засобів, які можуть бути віднесені до предметів розкоші.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Пропонується встановити формульну систему оподаткування легкових автомобілів, мотоциклів, моторних човнів, яхт, літаків та вертольотів, що відповідають встановленим проектом критеріям для віднесення до об'єктів оподаткування.

Ключовою для застосування формульної системи є початкова вартість ТЗ - вартість нового ТЗ згідно з каталогом або єдиною ціною в салонах країни на час купівлі. Зокрема, об'єктом оподаткування транспортним податком пропонується визначити легкові автомобілі, початкова вартість яких становить більше ніж 50 000 євро.

На думку автора законопроекту (О. Барна, БПП), теперішня система оподаткування легкових автомобілів з об'ємом двигуна понад 3 л не відповідає принципам справедливого стягнення податку. Запропонована ж проектом формульна система повинна забезпечити диференційований підхід до нарахування податку, усуваючи корупційні ризики та враховуючи основні об'єктивні показники транспортного засобу: їх вартість, об'єм двигуна, потужність, вік.

ПРОТЕ:

Запропонований проект передбачає оподаткування не лише легкових автомобілів, але й мотоциклів, яхт, моторних човнів, літаків та вертольотів. При цьому при визначенні суми податку враховуватиметься вік транспортного засобу, а для наземного транспорту - також об'єм двигуна і його потужність.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини