Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЕТИКА ТОРГОВЦІВ

25 березня 2015, 09:00
420
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Торгово-промисловою палатою України розроблено проект Правил професійної етики у сфері взаємовідносин між постачальниками та торговельними мережами, що здійснюють свою діяльність з роздрібної торгівлі в неспеціалізованих магазинах переважно продовольчими товарами.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Цілями зазначених Правил, зокрема, є:
- сприяння становленню механізмів саморегулювання;
- зміцнення довіри між суб'єктами господарювання, які здійснюють реалізацію продуктів харчування та товарів повсякденного попиту через систему роздрібних торговельних мереж;
- формування та забезпечення торгових та інших чесних звичаїв у госпдіяльності;
- забезпечення передбачуваності та сталого розвитку ринків;
- викорінення недобросовісних торгових практик;
- підвищення рівня захисту прав споживачів.

Документ базується на законодавстві України та ЄС, на результатах аналізу впровадження механізмів саморегулювання ринків рітейлу в країнах з розвиненою ринковою економікою.

Дотримання виробниками та постачальниками Правил забезпечить утримання від порушень законодавства про захист економічної конкуренції, сприятиме підвищенню ефективності торгового та виробничого секторів економіки і стане реальним кроком до реформування економічних відносин.


ПРОТЕ:

На думку АМКУ, проект Правил вимагає деякого доопрацювання в частині розширення розділу про інформаційний обмін між учасниками відносин у роздрібній торгівлі, доповнення поняттям недобросовісних торгових та інформаційних практик, а також загального редагування.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини