Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВЕЗ «ДОНБАС»

25 березня 2015, 09:04
337
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

До парламенту подано законопроект № 2419, яким пропонується створити вільну економічну зону «Донбас» і визначити правові засади її функціонування.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Вільну економічну зону «Донбас» пропонується запровадити в межах окремих районів Донецької та Луганської областей, в яких проводиться (проводилася) АТО, строком на 10 років.

На території ВЕЗ «Донбас» діятиме спеціальний правовий режим економічної та інвестиційної діяльності фізосіб-підприємців та юросіб, які мають податкову адресу (місце проживання, місцезнаходження) в окремих районах Донецької та Луганської областей, в яких проводиться (проводилася) АТО, що полягає в особливому порядку застосування норм податкового, митного, валютного та іншого законодавства, пов'язаного з регулюванням здійснення госпдіяльності суб'єктами господарювання.

Автори законопроекту вважають, що його прийняття дозволить збільшити податкові та неподаткові надходження місцевих бюджетів відповідних районів Донецької та Луганської областей, за рахунок яких відновлюватимуться об'єкти промисловості, транспортної та соціальної інфраструктури, житлового фонду, а також підвищити інвестиційну привабливість регіонів, що призведе до створення нових робочих місць і прискорення їх соціально-економічного розвитку.

ПРОТЕ:

У запропонованому законопроекті не встановлюються будь-які особливості його застосування на територіях, не контрольованих владою. Тому, найімовірніше, у разі прийняття текст документа буде істотно допрацьований.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини