Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПОДАТОК НА НЕРУХОМІСТЬ

23 березня 2015, 09:05
172
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Розглядаючи питання оподаткування нерухомості на тимчасово окупованій території України та території проведення АТО, ДФС зазначила, що Законом № 1669-VII визначено тимчасові заходи для забезпечення підтримки суб'єктів господарювання, що здійснюють діяльність на території проведення АТО.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Відповідно до пп. 266.1.1 ст. 266 Податкового кодексу платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи. При цьому звільнення суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території проведення АТО, від подання звітності та сплати податку на нерухомість Законом № 1669 не передбачено.

Окрім цього, власникам об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості на території АР Крим і м. Севастополя ДФС пропонує подавати податкові декларації до контролюючого органу за місцем свого знаходження та сплачувати податок на нерухомість до місцевого бюджету за місцем свого знаходження.

ПРОТЕ:

Враховуючи, що ставки податку на нерухомість визначаються місцевими радами, рекомендація власникам нерухомості в Криму фактично ставить їх у нерівні умови, адже, наприклад, власники двох однакових квартир у Ялті, один із яких проживає в Києві, а інший - в одному з селищ Херсонської області, можуть у такому разі сплачувати абсолютно різні суми податку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини