Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПЕРЕРОБКА ВТОРСИРОВИНИ

23 березня 2015, 09:06
291
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

18 березня Кабмін скасував дію постанови від 26 липня 2001 року № 915 «Про впровадження системи збирання, заготівлі та утилізації відходів як вторинної сировини».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Цим рішенням ліквідовується монопольне становище державної компанії «Укрекокомресурси» на ринку, а також знижується корупційна складова й адміністративне навантаження на бізнес.

Раніше на ДК «Укрекокомресурси» було покладено функції зі збирання, заготівлі й утилізації відходів, а бізнес був зобов'язаний укладати договори про утилізацію відходів саме з цією компанією. Питання про скасування монопольного становища ДК «Укрекокомресурси» та незадовільне виконання цією компанією своїх обов'язків з утилізації неодноразово піднімалося найбільшими асоціаціями бізнесу в Україні та антикорупційними активістами, а Мінекономрозвитку провело велику кількість зустрічей з усіма зацікавленими сторонами, щоб прийняти максимально зважене рішення.

У Мінекономрозвитку вважають, що скасування монопольного становища ДК «Укрекокомресурси» створить передумови для розвитку конкуренції на ринку обігу відходів, збільшить обсяг переробленої вторсировини та позитивно вплине на стан довкілля.

ПРОТЕ:

Наразі не зрозуміло, наскільки новий ринок буде відкритим.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини