Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПРИДБАННЯ ВАЛЮТИ

16 березня 2015, 09:05
124
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

НБУ роз'яснив деякі нюанси застосування запроваджених постановою № 160 обмежень з купівлі валюти в інтересах клієнтів банків у зв'язку з наявністю у них коштів у валюті на банківських рахунках.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Згідно з листом № 29-209/16284 НБУ вважає, що при визначенні наявної у клієнта суми валюти не можна враховувати кошти, на які накладено арешт, а також суми невиконаних платіжних доручень на купівлю валюти і суми валюти, придбаної, але не використаної клієнтом у встановлений термін. У цілому ж сума коштів підлягає визначенню щодня станом на початок операційного дня без урахування сум, що надходять на рахунки клієнта протягом цього дня.

Крім того, НБУ уточнив, що довідка органу ДФС про відсутність заборгованості повинна подаватися для отримання підтвердження на купівлю і переказ валюти, тільки якщо сума заяви або платіжного доручення за імпортною операцією становить не менше 50 000 доларів США.

ПРОТЕ:

Слід зазначити, що висловлені позиції (особливо в частині розрахунку сум, що перешкоджають придбанню валюти) дещо полегшують становище бізнесу, хоча власне проблема доступу до валюти залишається.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини