Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НОВІ КРИТЕРІЇ ЛЕГАЛІЗАЦІЇ

13 березня 2015, 09:06
172
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

З 13 березня змінюються вимоги до роботодавців, які бажають скористатися встановленим до кінця року знижувальним коефіцієнтом при сплаті ЄСВ. Відповідний Закон № 219-VIII набрав чинності.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Для застосування пільги (сплати ЄСВ з коефіцієнтом) роботодавцям треба буде відповідати сукупності таких вимог:

1) база нарахування ЄСВ у розрахунку на одного співробітника на місяць підвищилася порівняно з середньомісячною базою в 2014 році на 20 і більше відсотків;

2) після застосування коефіцієнта середній платіж на одного співробітника буде не нижче за середньомісячний платіж у 2014 році;

3) кількість співробітників, за яких сплачується ЄСВ, становить не більше 200% середньомісячної чисельності співробітників за 2014 рік.

При цьому коефіцієнт розраховуватиметься індивідуально в кожному місяці 2015 року як співвідношення середньомісячної бази за 2014 рік до поточної бази нарахування ЄСВ з точністю до третього знака після коми. Якщо ж отриманий коефіцієнт становитиме менше 0,4, то підлягає застосуванню коефіцієнт 0,4.

ПРОТЕ:

Незважаючи на те, що формально скасовано вимогу про зростання бази нарахування ЄСВ у 2,5 рази для застосування коефіцієнта, реально для застосування максимально можливого знижувального коефіцієнта доведеться підвищувати зарплату в тих же межах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини