Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПІДТРИМКА АГРАРІЇВ

13 березня 2015, 09:02
159
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мінагрополітики працює над адаптацією українського законодавства до європейського та впровадженням західного досвіду підтримки дрібних фермерських господарств. Про це повідомив заступник Міністра агрополітики Володимир Лапа.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Він нагадав, що прийнятий у першому читанні законопроект № 1599 передбачає створення сімейних фермерських господарств. Практика розвитку саме такого сегменту довела ефективність у Польщі та інших країнах Східної Європи. «Логіка полягає в тому, щоб за допомогою багаторічних програм підтримки перетворити дрібне виробництво на прибуткові сімейні ферми європейського рівня», - сказав заступник Міністра.

Мінагрополітики вже опрацьовує низку законодавчих ініціатив для успішної реалізації цього проекту.

«На першому етапі необхідно прийняти закон про локальні ринки. Він дозволить дрібним виробникам мати доступ на ринки за спрощеним контролем і спрощеними процедурами. Необхідно за європейською практикою створювати установи торгівлі при сімейних фермах. Тоді виробники отримуватимуть не 10%, а 100% від кінцевої ціни», - додав В. Лапа.

Він також повідомив, що зараз Мінагрополітики працює над новою редакцією закону про держпідтримку аграріїв, в якому вказані принципи будуть передбачені.

ПРОТЕ:

Слід зазначити, що до згаданого законопроекту № 1599 у експертів є низка зауважень, що стосуються неврегульованості ключових питань діяльності сімейних фермерських господарств.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини