Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЕКСПЕРТИЗИ СЕС

11 березня 2015, 09:02
163
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України має намір скасувати 4 обов'язкові санітарно-епідеміологічні експертизи у зв'язку з тим, що практика проведення таких експертиз не відповідає законодавству Європейського Союзу. Відповідну пропозицію винесено на публічне обговорення на сайті Мінекономрозвитку.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, Міністерство пропонує скасувати обов'язкову санітарно-епідеміологічну експертизу техніки, технології й обладнання, а також ввезення, реалізації та використання сировини, продукції (вироби, обладнання, технологічні лінії тощо) іноземного виробництва за умови відсутності даних про їх безпеку для здоров'я населення.

Крім того, хочуть скасувати експертизу електромагнітної відповідності, а також експертизу продукції, напівфабрикатів, речовин, матеріалів і небезпечних факторів, використання, передача або збут яких може заподіяти шкоду здоров'ю людей.

ПРОТЕ:

Зазначимо, що йдеться саме про пропозиції, а не про законопроекти. Тому не зовсім зрозуміло, коли ініціативи можуть втілитися в реальність.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини