Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

БЛАГОДІЙНІ SMS

6 березня 2015, 09:02
175
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Внести зміни до законодавства і створити сприятливі умови для впровадження благодійних текстових повідомлень пропонують народні депутати від «Народного фронту», які подали до парламенту законопроекти № 2297 і № 2298.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Запропоновані зміни дозволять звільнити благодійні текстові повідомлення від оподаткування, що забезпечить перерахування на благодійність всієї заявленої абонентом суми.

Згідно із законопроектом № 2297 Закон про благодійну діяльність доповнюється визначенням: благодійне текстове повідомлення - текстове повідомлення (SMS), відправлене на телефонний номер, виділений оператором телекомунікацій бенефіціару (у т. ч. благодійній організації) для збору коштів на благодійні цілі.

У проекті говориться, що, отримавши благодійне текстове повідомлення, оператор телекомунікацій зобов'язується перерахувати кошти відповідному бенефіціару. За відправлення благодійного SMS з абонента стягується плата у розмірі не більше собівартості такої послуги.

Запропоновано й зміни до Закону про фінпослуги: встановити, що не вважаються фінансовими операції оператора телекомунікацій з перерахування коштів з метою благодійної діяльності у рамках благодійного SMS і збору коштів на благодійні цілі за дорученням благодійної організації.

А в Законі про пенсійний збір проектом вказується, що у разі отримання благодійного текстового повідомлення суми збору на обов'язкове державне пенсійне страхування, виходячи з суми коштів, на яку оператор стільникового зв'язку перераховує кошти відповідному бенефіціару, зараховуються оператором стільникового зв'язку в рахунок зменшення поточних платежів за цим збором протягом поточного звітного періоду.

Законопроектом № 2298 пропонується доповнити Податковий кодекс статтею 192-1 про особливості визначення бази оподаткування для благодійних текстових повідомлень, що надасть можливість оператору телекомунікацій компенсувати податки, які було сплачено у момент отримання ним передоплати від абонента.

Враховуючи популярність мобільного зв'язку та легкість здійснення пожертвувань, зазначають депутати, саме цей вид здійснення благодійності має всі шанси стати справжньою альтернативою нерідко непрозорому та шахрайському стихійному збору коштів у благодійні скриньки.

ПРОТЕ:

Поки не зрозуміло, коли буде і чи буде взагалі прийнято таку, безумовно, корисну норму.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини