Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ІМПОРТНИЙ ЗБІР

5 березня 2015, 09:02
194
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У листі № 380/7/99-99-25-01-01-18 ДФС роз'яснила, що додатковий імпортний збір включено до переліку особливих видів мита, які є різновидом мита.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У розумінні ст. 4 Митного кодексу додатковий імпортний збір - це один з митних платежів.

Частиною 1 ст. 305 МК встановлено, що в певних випадках виконання зобов'язань осіб, що випливають з митних процедур, забезпечуються шляхом надання органам доходів і зборів забезпечення сплати митних платежів у способи, передбачені для відповідної митної процедури.

Відповідно до частини 1 ст. 308 МК розмір фінансової гарантії визначається органом доходів і зборів виходячи із суми митних платежів, що підлягає сплаті при випуску товарів для вільного обігу на митній території України.

Таким чином, у разі надання митницям забезпечення сплати митних платежів способом фінансової гарантії у встановлених Митним кодексом випадках сума додаткового митного збору включається в суму фінансової гарантії.

Також у листі зазначається, що згідно з ч. 2 ст. 1 Закону про заходи щодо стабілізації платіжного балансу України додатковий імпортний збір справляється з товарів, що ввозяться на митну територію України в митному режимі імпорту, незалежно від країни походження цих товарів та укладених Україною угод про вільну торгівлю.

Отже, при сплаті 3% від суми митних платежів сума додаткового імпортного збору не враховується. При цьому у разі випуску товарів, поміщених у митний режим тимчасового ввезення з умовним частковим звільненням від оподаткування митними платежами, у вільний обіг на митній території України, додатковий імпортний збір справляється за ставками, встановленими ст. 4 вищезазначеного Закону.

ПРОТЕ:

Крім того, податківці роз'яснюють, що оскільки додатковий імпортний збір не справляється з товарів, які ввозяться на митну територію України в митному режимі тимчасового ввезення, інформація про його нарахування в графі 47 митної декларації не наводиться.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини