Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОГОЛОШЕННЯ ПРО ВАКАНСІЇ

2 березня 2015, 09:02
212
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У Раді зареєстровано законопроект № 2233 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення захисту трудових прав людини та добросовісної конкуренції між роботодавцями.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Пропонується уточнювати відомості про роботодавця у вакансіях і запровадити нові санкції за допущення особи до роботи без трудового договору, коли укладення такого договору обов'язкове.

У разі прийняття цієї законодавчої ініціативи у рекламі про вакансії (прийом на роботу) обов'язково вказуватимуться такі відомості:

- найменування юрособи-роботодавця або прізвище, ім'я та по батькові фізособи-роботодавця;

- у разі розміщення реклами про вакансії посередником - найменування юрособи-посередника або прізвище, ім'я та по батькові підприємця, що надає послуги з посередництва в працевлаштуванні;

- найменування роботи, найменування професії, найменування посади;

- відомості щодо робочого часу (повний або неповний робочий час, відомості про застосування підсумованого обліку робочого часу, якщо такий облік робочого часу пропонується застосовувати у разі укладення трудового договору);

- пропозиція роботодавця про розмір зарплати (шляхом зазначення конкретного розміру заробітної плати).

ПРОТЕ:

Навряд чи ця ініціатива сприятиме реальній захищеності саме працівників. Адже і на сьогодні більшість оголошень містять цілком достатньо описової та контактної інформації. Тому той, хто зацікавлений у вакансії, завжди може уточнитися безпосередньо у роботодавця. А ось сумнівів у тому, що подібна відкритість може зашкодити підприємству, практично немає.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини