Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДОВІДНИК СТАВОК І ПІЛЬГ

27 лютого 2015, 09:02
191
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Асоціація «Український кредитно-банківський союз» звернулася до Державної фіскальної служби з ініціативою створення Довідника ставок і пільг з податку на нерухомість та його опублікування на офіційному сайті відомства.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Це створить зручні умови для своєчасного та якісного звіту бізнесом і істотно знизить витрати на адміністрування податку, вважають в УКБС.

Нагадаємо, згідно з пп. 266.5.1 ст. 266 ПКУ ставки податку для об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що знаходяться у власності фізичних та юридичних осіб, встановлюються за рішенням сільської, селищної або міської ради залежно від місця розташування (зональності) та типів таких об'єктів нерухомості.

Для підприємств, що мають розгалужену мережу відділень і велику кількість об'єктів нерухомості, зокрема системних банків, складання декларації з податку на нерухомість перетвориться на складну і копітку процедуру. Тобто юридична особа змушена буде щорічно самостійно з'ясовувати відомості щодо рішень про встановлені ставки і пільги за кожною адміністративною одиницею за місцем розміщення об'єкта нерухомості.

Водночас органи місцевого самоврядування повинні надавати відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням об'єкта нерухомості дані про встановлені ставки і надані пільги з податку на нерухоме майно (згідно з пп. 266.4.2 ПКУ).

Зважаючи на той факт, що податківці матимуть повні дані для стягнення цього податку, УКБС запропонував створити зазначений довідник і опублікувати його на офіційному сайті.

ПРОТЕ:

Наразі ще далеко не всі місцеві ради визначилися зі ставками та пільгами з цього податку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини