Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

БАНКІВСЬКІ БОРГИ КРИМЧАН

27 лютого 2015, 09:03
159
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У Криму розробляється законопроект, який дозволить жителям півострова тимчасово не виплачувати борги за кредитами українським банкам. Документом передбачено відтермінувати час виконання зобов'язань перед банками на невизначений термін.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

«Дія закону поширюватиметься на громадян Росії, іноземних громадян та осіб без громадянства, які станом на 16 березня 2014 року були зареєстровані і постійно проживали на території Криму і мали кредитні зобов'язання перед банківськими та іншими фінансовими установами України», - розповів кримський депутат Володимир Ясинський на засіданні комітету Державної ради РК з економічної, бюджетно-фінансової та податкової політики.

За словами депутата, мораторій мають намір запровадити на стягнення кредиторської заборгованості, штрафів та пені. Крім того, обмеження стосуватимуться рішень українських судів про стягнення майна або нерухомості, прийнятих до 16 березня 2014 року. Також документ поширюватиметься на юридичних осіб.

Планується передбачити, що обмеження на виплати за кредитами діятимуть до врегулювання відносин між Україною та Росією.

ПРОТЕ:

Варто зазначити, що стягнення боргів кримчан за взятими в українських банках кредитами і зараз є не найпростішою справою.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини