Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗВЕРНЕННЯ ДО БАНКІВ

26 лютого 2015, 09:03
144
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У листі від 24 лютого 2015 року № 53-03005/11949 Нацбанк звернувся до банків щодо надходження коштів на єдиний казначейський рахунок через систему електронних платежів НБУ (далі - СЕП).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Згідно зі ст. 8 Закону «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні» банк зобов'язаний виконати доручення клієнта, що міститься в розрахунковому документі або в документі на переказ коштів, який надійшов протягом операційного часу банку, в день його надходження.

Відправлення банками платежів у кінці роботи СЕП може порушити строки сплати податків та зборів до бюджетів, внаслідок чого виникає конфлікт інтересів із клієнтами.

Тому в листі регулятор просить банки проаналізувати організацію своєї роботи в частині своєчасного перерахування коштів на рахунки органів Казначейської служби, а також провести відповідну роз'яснювальну роботу з клієнтами з метою забезпечення рівномірного виконання платежів через СЕП упродовж часу роботи цієї системи.

ПРОТЕ:

Нагадаємо, що податки, збори та інші доходи державного та місцевих бюджетів вважаються зарахованими до цих бюджетів із дня надходження на єдиний казначейський рахунок (п. 5 ст. 45 і п. 5 ст. 78 Бюджетного кодексу).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини