Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОРСЬКА ГАЛУЗЬ

24 лютого 2015, 09:01
187
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Народний депутат України від БПП Андрій Вадатурський законопроектом № 2028-1 пропонує анулювати ДП «Адміністрація морських портів України».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

«Метою створення цього держпідприємства в 2013 році було залучення інвестицій у галузь, але за два роки свого існування Адміністрація морських портів України не виправдала очікувань бізнес-середовища. Закони економічної конкуренції тут не працюють», - сказав депутат, коментуючи свою ініціативу. За його словами, не було проведено реального реформування галузі, не було створено реєстру морських портів. Портові збори Адміністрація морпортів розподіляє і використовує, не враховуючи потреб та інтересів регіонів, які, власне, і забезпечують діяльність філій підприємства, вважає А. Вадатурський.

Пропонується створити у кожному морському торговому порту окрему адміністрацію морського порту, а також відокремити службу капітана порту від господарської діяльності підприємства, підпорядкувавши її Укрморрічінспекції, адже функції контролю і нагляду та господарські функції не можуть бути поєднані.

Саме у цій частині полягає відмінність законопроекту А. Вадатурського від законопроекту Д. Макар'яна № 2028, яким також передбачається ліквідація Адміністрації морських портів України.

ПРОТЕ:

Варто зазначити, що АМПУ почала роботу у червні 2013 року згідно із Законом «Про морські порти». ДП було створено з метою сприяння розвитку морської транспортної інфраструктури України та підвищення конкурентоспроможності українських морських портів шляхом проведення адміністративної реформи та створення умов і механізмів для залучення інвестицій.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини