Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ІНДИВІДУАЛЬНЕ ОПАЛЕННЯ

20 лютого 2015, 09:03
242
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У нещодавньому роз'ясненні Мінрегіону було сформульовано його офіційну позицію в питанні відключення від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води у багатоповерхових житлових будинках.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Мінрегіон вважає, що відключення споживачів можливе у разі, коли технічна можливість цього передбачена затвердженою органом місцевого самоврядування схемою теплопостачання населеного пункту. При цьому повинні враховуватися інтереси мешканців суміжних приміщень шляхом дотримання будівельних, житлових та інших нормативів.

Крім того, зазначено, що будь-яке втручання в роботу системи опалення будинку шляхом зміни гідравлічного опору (від'єднання від системи централізованого опалення) порушує права інших жителів будинку. У зв'язку з цим встановлення права споживача на відключення окремих приміщень житлових будинків від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води можливе тільки за умови комплексного обліку технічних, економічних та правових аспектів вирішення цього питання.

ПРОТЕ:

Цю позицію варто враховувати при вирішенні питання про встановлення індивідуального опалення та водонагрівальних котлів у квартирах і офісах у багатоквартирних будинках.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини