Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОНДОВІ БІРЖІ

13 лютого 2015, 09:00
219
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

НКЦПФР внесла зміни до Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на фондовому ринку (ринку цінних паперів) - діяльності з організації торгівлі на фондовому ринку.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

В основному нововведення стосуватимуться порядку подання інформації діючими фондовими біржами. Зокрема, встановлено, що більше не потрібно подавати інформацію про зміни у складі членів біржі.

Крім того, з 1 квітня на 1 травня перенесено кінцевий термін подання довідки про склад активів з розкриттям структури фінансових інвестицій за рік, а також річної фінансової звітності.

Також варто звернути увагу, що фондовим біржам дозволено приймати на роботу головних бухгалтерів і бухгалтерів, що не мають на дату прийому на роботу кваліфікаційного посвідчення фахівця з питань бухгалтерського обліку професійних учасників фондового ринку. Змінами наказано, що такі фахівці повинні отримувати свідоцтво протягом 3-х місяців з моменту прийому на роботу. Аналогічні зміни передбачено й для осіб, які надають фондовим біржам послуги з організації та ведення бухобліку на підставі договорів.

І ще один важливий момент - передбачено можливість перенесення строків подання інформації у зв'язку з форс-мажорними обставинами, підтвердженими належним чином.

ПРОТЕ:

Скорочено термін подання інформації про зміни у графіку роботи біржі. Вона повинна подаватися не пізніше наступного робочого дня після запровадження таких змін.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини