Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МИТНИЙ КОНТРОЛЬ

11 лютого 2015, 09:02
159
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У листі від 3 лютого 2015 року № 3327/7/99-99-24-02-02-17 ДФС розповіла про подання документів для митного оформлення товарів.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Згідно з дослідженням Всесвітнього Банку Doing Business за напрямом «Міжнародна торгівля», проведеним у 2014 році, кількість документів, необхідних для проведення зовнішньоторгівельної операції в Україні, у тому числі для її митного оформлення, порівняно з попереднім періодом збільшилося.

Згідно зі ст. ст. 264 (ч. 2) і 335 (ч. 3) Митного кодексу при здійсненні митного оформлення товарів разом з митною декларацією подаються тільки рахунок або інший документ, що визначає вартість товару, і у встановлених випадках декларація митної вартості.

Таким чином, митним законодавством врегульовано питання про необхідність подання при декларуванні товарів тільки тих документів, які містять відомості, необхідні для митного оформлення.

У зв'язку з цим під час електронного декларування товарів необхідно утримуватися від відправлення разом з митною декларацією сканованих екземплярів документів, якщо такі документи не є необхідними для здійснення митних формальностей або вже надсилалися під час митного оформлення інших товарів.

ПРОТЕ:

Цікаво, як це узгоджується з планами уряду увійти до першої десятки рейтингу Doing Business.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини