Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОРЕНДНА ПЛАТА ЗА ЗЕМЛЮ

10 лютого 2015, 09:03
161
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У листі № 3340/7/99-99-10-02-02-17 ДФС роз'яснила нюанси сплати оренди за користування земельними ділянками державної та комунальної форми власності.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

ДФС звернула увагу на позицію Верховного Суду, згідно з якою річний розмір орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, який підлягає перерахуванню до бюджету, повинен відповідати вимогам підпункту 288.5.1 пункту 288.5 статті 288 ПК (тобто становити на рік не менше 3% нормативної грошової оцінки ділянки).

Якщо ж встановлена орендна плата нижче зазначеного розміру, це є підставою для перегляду встановленого розміру орендної плати. При цьому, виходячи з принципу пріоритетності норм ПК над нормами інших актів у разі їх протиріччя, до моменту внесення до договору змін розмір орендної плати не може бути меншим, ніж встановлений підпунктом 288.5.1 пункту 288.5 статті 288 ПК.

ПРОТЕ:

Таким чином, навіть якщо договір не переглядає зростання орендної плати, треба перевіряти, чи не зросла (наприклад, внаслідок індексації) нормативна грошова оцінка землі. Якщо вона зросла і орендна плата за рік становить менше 3% нового розміру оцінки, орендна плата автоматично підвищується.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини