Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПІДАКЦИЗНІ ТОВАРИ

3 лютого 2015, 09:06
153
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мінфін наказом від 23 січня 2015 року № 14 затвердив форму декларації акцизного податку і порядок її заповнення та подання.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Декларацію акцизного податку розроблено відповідно до ст. 46 і пункту 223.2 ст. 223 Податкового кодексу. Декларація складається і подається особами, визначеними ст. 212 ПК платниками акцизного податку. Платники заповнюють і подають розділи і додатки до декларації тільки щодо тих операцій, які вони здійснюють і за якими у них виникають податкові зобов'язання зі сплати акцизного податку, про що робиться відповідна відмітка у колонці «Ознака подання» на останньому листі декларації.

Платник відповідно до підпункту 212.1.11 пункту 212.1 ст. 212 ПК - суб'єкт господарювання роздрібної торгівлі, що здійснює реалізацію підакцизних товарів, заповнює і подає тільки розділ «Г» і додаток 6 до декларації.

Базовий податковий період для сплати акцизного податку відповідає календарному місяцю.

Об'єкти оподаткування акцизним податком і порядок визначення бази оподаткування встановлено ст. 213 і 214 ПК, перелік підакцизних товарів (продукції) і розмір ставок акцизного податку встановлені ст. 215 ПК.


ПРОТЕ:

Таким чином, Мінфін все ж спромігся затвердити декларацію з роздрібного акцизу до дати її подання.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини