Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РОЗРАХУНКОВІ ОПЕРАЦІЇ В БАНКАХ

2 лютого 2015, 09:05
206
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Незалежна асоціація банків України заявляє про суттєві труднощі, що виникають у процесі імплементації законодавчої норми про встановлення реєстраторів розрахункових операцій у касах банків для здійснення операцій купівлі-продажу готівкової іноземної валюти за гривню.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, на сьогодні в Державному реєстрі РРО немає жодного РРО, який би пройшов державну сертифікацію для застосування при здійсненні операцій з купівлі-продажу валюти. Тобто потрібен час для проходження процедури сертифікації та внесення до реєстру.

Також треба провести закупівлю необхідної кількості РРО, допрацювати наявне програмне забезпечення банку, провести тестування, навчання касирів, отримати фіскальний номер РРО тощо.

«Придбання РРО і доопрацювання існуючого програмного забезпечення вимагатиме додаткових витрат для банків (для великих, системних банків - це мільйони гривень)», - зазначається у листі НАБУ на адресу НБУ.

Крім того, на сьогодні ще немає достатнього нормативного забезпечення діяльності зі здійснення операцій купівлі-продажу валют у касах банку з використанням РРО.

ПРОТЕ:

НАБУ звернулася до Нацбанку з проханням найближчим часом ініціювати спільне з ДФС обговорення і врегулювання проблемних питань.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини