Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

УМОВИ АНДЕРРАЙТИНГУ

27 січня 2015, 09:01
263
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Рішенням Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку № 1707 змінено окремі умови Типового договору андеррайтингу. Нагадаємо, договір андеррайтингу - це договір, який укладається між торговцем (андеррайтером) та емітентом щодо відчуження цінних паперів та здійснення дій або надання послуг, пов'язаних з таким відчуженням, від імені та за рахунок емітента за винагороду.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, розділ про предмет договору доповнено 2 новими пунктами. В одному пункті передбачається, що у разі оплати цінних паперів, які придбані першим власником, грошовими коштами зазначаються:

1) місце укладення договорів на придбання цінних паперів при андеррайтингу (на фондовій біржі / поза фондовою біржею);

2) спосіб проведення розрахунків за договорами на придбання цінних паперів при андеррайтингу (з дотриманням / без дотримання принципу «постачання цінних паперів проти оплати»).

У іншому ж пункті йдеться про підтвердження, що інформація про загальний характер і джерела потенційного конфлікту інтересів надана Емітенту.

Окрім розділу про предмет договору, відкориговано розділи про умови виконання договору, про звіт андеррайтера, а також про права й обов'язки сторін.

ПРОТЕ:

Оскільки рішення НКЦПФР № 1707 ще не опубліковано, використовувати поки потрібно стару форму Типового договору андеррайтингу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини