Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЛОМБАРДНА ДІЯЛЬНІСТЬ

27 січня 2015, 09:03
159
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

До парламенту подано проект Закону № 1800 «Про ломбарди та ломбардну діяльність», метою якого є врегулювання економічних, правових і організаційних основ створення ломбардів та здійснення ними діяльності в Україні.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, положеннями законопроекту передбачається:

- визначення понять «ломбард» і «ломбардна діяльність»;

- запровадження вимоги про створення ломбардів у формі господарського товариства;

- чітке врегулювання порядку здійснення ломбардами діяльності з надання фінансових кредитів та діяльності зі зберігання майна, встановлення вичерпного переліку іншої діяльності, яку мають право здійснювати ломбарди;

- встановлення вимог до приміщень, в яких може здійснюватися ломбардна діяльність, кредитних договорів, договорів поруки і правил ломбардної діяльності, а також вимог до власного та статутного капіталів ломбардів;

- визначення основ створення та діяльності добровільних об'єднань ломбардів.

У разі прийняття закону ломбарди зобов'язані будуть привести свою діяльність у відповідність з його вимогами протягом 6 місяців з дня набрання ним чинності.

ПРОТЕ:

Варто зазначити, що автори проекту хочуть дозволити існування ломбардів тільки у вигляді господарських товариств зі статутним капіталом не менше 500 тис. гривень (а за наявності хоч б одного відокремленого підрозділу - не менше 1 млн гривень), сплаченим виключно грошовими коштами. При цьому зазначена сума має бути повністю внесена учасниками до дати отримання статусу фінустанови, тобто до початку діяльності. Це суттєво підвищить поріг входження в ринок для нових учасників.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини