Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НОВАЦІЇ-2015

26 січня 2015, 09:06
118
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

25 січня 2015 року набрав чинності Закон «Про Національне антикорупційне бюро України», що визначає правові засади організації та діяльності Антикорупційного бюро.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Антикорупційне бюро є державним правоохоронним органом, на який покладається попередження, виявлення, припинення, розслідування і розкриття корупційних правопорушень, віднесених до його підсудності, а також попередження вчинення нових.

Завданням Антикорупційного бюро є протидія кримінальним корупційним правопорушенням, що вчинені вищими посадовцями, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і становлять загрозу національній безпеці.

Антикорупційне бюро складається з центрального та територіальних управлінь, що є юрособами публічного права.

Крім того, вищезазначеним Законом заборонено незаконне втручання держорганів, органів місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб, політичних партій, громадських об'єднань, інших фізичних або юридичних осіб у діяльність Антикорупційного бюро.

ПРОТЕ:

Наразі Антикорупційне бюро ще не сформовано. Тому складно сказати, коли новий орган реально почне роботу.

Про це та інші нововведення 2015 року найоперативніше можна дізнатися за допомогою спеціально підготовленої та постійно оновлюваної КАРТИ ЗАКОНОДАВЧИХ НОВАЦІЙ - 2015. Докладніше ці нововведення висвітлюватимуться в ресурсах систем ЛІГА:ЗАКОН, а також в електронних виданнях «ЮРИСТ & ЗАКОН» і «БУХГАЛТЕР & ЗАКОН».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини