Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОРЕНДА ЗЕМЛІ

23 січня 2015, 09:01
161
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 1785 про внесення змін до Податкового кодексу щодо оподаткування земель сільськогосподарського призначення під будівлями, господарськими дворами, фермами тощо (автор - депутат від БПП Олег Барна).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Пропонується доповнити ст. 288 Податкового кодексу нормою, згідно з якою розмір річної орендної плати не може бути менше 1% нормативної грошової оцінки для земель сільськогосподарського призначення під будівлями, господарськими дворами, фермами тощо.

Депутат пояснив, що система нарахування орендної плати за землі сільгосппризначення, яка існує зараз, встановлює нижню межу в 3% грошової оцінки цих земель. Таким чином, для земель під сільськогосподарськими будівлями, дворами, фермами тощо, враховуючи особливу методику нарахування грошової оцінки цих земель, мінімальний розмір такої орендної плати становитиме 13 500 грн. на рік. На думку депутата, така плата для дрібного сільськогосподарського товаровиробника непосильна і несе загрозу згортання дрібного фермерства та занепаду села.

Тому депутат хоче надати місцевій владі ширшу шкалу розміру орендної плати саме за землі сільгосппризначення під господарськими дворами і фермами.

ПРОТЕ:

Ймовірно, відповідну поправку буде прийнято під час запланованого на середину лютого уточнення норм бюджету та податкової реформи.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини