Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФІТОСАНІТАРНИЙ СЕРТИФІКАТ

21 січня 2015, 09:02
189
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабінет Міністрів України пропонує зменшити строк видачі фітосанітарного сертифіката до 24 годин. На сьогодні фітосанітарний інспектор має в розпорядженні до 5 діб на проведення фітосанітарних процедур і видачу заявнику відповідного дозвільного документа.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

«За оцінками експертів, втрати від 5-денного строку видачі сертифіката можна оцінити в 2 дол./т зерна при обсязі в 30 т на рік. Втрати за оплату фрахту судна на час до отримання сертифіката становлять приблизно 60 млн дол. Разом усі втрати становлять 1,2 - 1,7 млрд долл»., - говориться в презентації проекту постанови Кабміну щодо дерегуляції.

Зменшення строку видачі фітосанітарного сертифіката до 24 годин, згідно з прогнозами Кабміну, приведе до збільшення додаткових інвестицій в економіку приблизно на 600 - 800 млн грн., до зростання економіки на 400 - 600 млн грн., створить 3 - 6 тис. робочих місць і дасть податкові надходження в сумі 1 - 3 млн грн.

ПРОТЕ:

Поки немає підсумкового тексту, не зрозуміло, чи стосуватиметься зміна всіх об'єктів фітосанітарного контролю або тільки обраних.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини