Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РЕФОРМА ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я

21 січня 2015, 09:00
158
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Днями реформу охорони здоров'я обговорювали під час слухань у профільному парламентському комітеті. У заході брали участь народні депутати, члени уряду, представники Адміністрації Президента, профспілок, міжнародних і громадських організацій, вчені, експерти.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець зазначила, що головною складовою реформи охорони здоров'я є військово-медична доктрина. Усі лікарі будуть військовозобов'язаними, у вищі навчальні заклади й училища повернуть медичні кафедри, а кожна районна лікарня у будь-який момент зможе перетворитися на військовий госпіталь.

О. Богомолець нагадала, що Президент прийняв ізраїльсько-швейцарську концепцію розвитку та оборони України, згідно з якою кожен лікар - військовозобов'язаний, а медична установа повинна вміти надавати послуги військової медицини, військово-польової терапії та хірургії.

Військово-медична доктрина охоплює систему не лише охорони здоров'я, але й освіти. Тому у початкові школи повернеться військово-медична підготовка.

А ще, вважає О. Богомолець, потрібно обов'язково повернутися до парамедицини - підготовки всього населення до надання домедицинських послуг.

ПРОТЕ:

Поки це тільки плани. Крім того, в заяві нічого не говориться про те, яке місце в доктрині посядуть приватні клініки та приватнопрактикуючі лікарі.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини