Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

БАНКІВСЬКІ НОВАЦІЇ

19 січня 2015, 09:03
169
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Нацбанк своєю постановою № 10 від 14.01.2015 вніс до Положення про порядок реєстрації та ліцензування банків, відкриття відокремлених підрозділів та до Положення про порядок подання відомостей про структуру власності зміни.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Таким чином, НБУ враховано вимоги законів «Про внесення змін до Закону «Про банки і банківську діяльність» щодоо визначення особливостей корпоративного управління в банках», «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню поширення зброї масового знищення», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання негативному впливу на стабільність банківської системи» та «Про заходи, спрямовані на сприяння капіталізації та реструктуризації банків».

Зокрема, трохи інакше сформульовано термін «значний вплив». Також введено поняття незалежного члена правління. Крім того, уточнено низку положень, що стосуються підтвердження професійних якостей та ділової репутації посадових осіб банку. Варто звернути увагу і на бланки звітності про структуру власності банку, що змінилися.

І найголовніше - запроваджено спрощену процедуру погодження змін у статутних документах і придбання/збільшення істотної участі у банку.

ПРОТЕ:

У постанові № 10 від 14.01.2015 є низка редакційних неточностей, які можуть ускладнити її застосування.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини