Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДОВІДКА З ДЕРЖРЕЄСТРУ

17 січня 2015, 09:03
221
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мін'юст затвердив форму заяви про надання інформації з Державного реєстру прав на нерухоме майно у формі інформаційної довідки.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зміни до наказу Мін'юсту «Про впорядкування відносин, пов'язаних із державною реєстрацією речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» внесено наказом від 26 грудня 2014 року № 2175/5.

Форму довідки затверджено у зв'язку з відкриттям доступу до Реєстру прав на нерухомість (Закон № 1701-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів»).

Інформація з Реєстру про зареєстровані права та їх обтяження є відкритою та загальнодоступною. Усі охочі можуть отримати інформацію виключно за об'єктом нерухомого майна в електронній формі через офіційний сайт центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері держреєстрації прав. Для одержання інформації про нерухомість у паперовій формі необхідно подати заяву до органу держреєстрації прав або нотаріусу.

ПРОТЕ:

Як бачимо, процес реального відкриття відомостей з Реєстру досить сильно затягнувся. Хочеться сподіватися, що з появою форми довідки знято останні перешкоди для реалізації норм Закону № 1701-VII.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини