Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МІСТОБУДУВАННЯ

16 січня 2015, 09:01
221
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Верховна Рада прийняла за основу урядовий законопроект № 1546 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та удосконалення містобудівного законодавства».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Документом пропонується передати функції зі здійснення держархбудконтролю від центрального органу виконавчої влади, що реалізує держполітику з питань держархбудконтролю, до органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади, а також передбачається спростити дозвільні та погоджувальні процедури у будівництві.

Зокрема, законопроектом передбачається, що подання документації, яка дає право на виконання підготовчих і будівельних робіт, проведення держархбудконтролю та прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів може здійснюватися:

- виконавчими органами сільських, селищних, міських рад з питань держархбудконтролю - щодо об'єктів, розташованих на території населених пунктів;

- структурними підрозділами районних державних адміністрацій з питань держархбудконтролю - щодо об'єктів, розташованих за межами населених пунктів;

- центральним органом виконавчої влади, що реалізує держполітику з питань держархбудконтролю через головних інспекторів будівельного нагляду - щодо об'єктів, розташованих на території декількох адміністративно-територіальних одиниць.

Законопроектом також пропонується вдосконалити процедуру подання декларації про виконання підготовчих і будівельних робіт та скоротити строк видачі технічних умов у відповідній сфері.

ПРОТЕ:

Проектом фактично запроваджується двоступенева система нагляду за будівництвом. Формально йдеться про нагляд ДАБК за законністю дій місцевих органів. Ось тільки ДАБК має право скасовувати раніше видані документи, що може спричинити тиск на забудовників.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини