Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПЕРЕОЦІНКА АКТИВІВ

9 січня 2015, 09:03
250
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Після 1 січня потрібно провести переоцінку активів підприємства у формі господарського товариства та, за потреби, докапіталізувати його.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Статтею 144 Цивільного кодексу передбачено, що якщо після закінчення другого або кожного наступного фінансового року вартість чистих активів ТОВ виявиться менше статутного капіталу, товариство зобов'язано оголосити про зменшення свого статутного капіталу і зареєструвати відповідні зміни до статуту в установленому порядку, якщо учасники не прийняли рішення про внесення додаткових вкладів.

При цьому потрібно мати на увазі, що якщо вартість чистих активів товариства стає менше визначеного законом мінімального розміру статутного капіталу, товариство підлягає ліквідації. Аналогічну вимогу встановлено ст. 155 Цивільного кодексу і щодо чистих активів акціонерного товариства.

Мінімальний розмір статутного капіталу АТ (у гривнях) на 2015 рік наведено в однойменному Довіднику в системах ЛІГА:ЗАКОН.

ПРОТЕ:
У разі зменшення статутного капіталу кредитори підприємства мають право вимагати дострокового виконання ним зобов'язань.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини