Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПЕРЕВІРКИ НА ФОНДОВОМУ РИНКУ

9 січня 2015, 09:00
170
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

НКЦПФР схвалила проекти рішень «Про затвердження Порядку проведення перевірок діяльності емітентів цінних паперів» та «Про внесення змін до Порядку проведення перевірок дотримання вимог законодавства про цінні папери щодо професійної діяльності на фондовому ринку та діяльності саморегулівних організацій професійних учасників фондового ринку».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зазначені документи розроблено з метою приведення порядку проведення перевірок у відповідність з вимогами Закону «Про основні принципи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

Так, проектами регуляторних актів актуалізуються, зокрема, механізм, строки, документи та підстави для проведення позапланових і планових перевірок, а також права і обов'язки робочої групи, суб'єкта перевірки та його посадових осіб.

Ключові зміни стосуватимуться норм, що встановлюють строки проведення планових перевірок, зокрема, пропонується встановити 15 робочих днів, тоді як зараз 30 робочих днів. Також зміниться перелік підстав для проведення НКЦПФР позапланових перевірок на ринку цінних паперів. Крім того, цими проектами рішень передбачено унеможливлення здійснювати регулятором невиїзні перевірки, а також вилучати документи при проведенні перевірок.

ПРОТЕ:

Не варто забувати, що до липня 2015 року на проведення перевірок накладено мораторій.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини