Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЕЛЕКТРОННИЙ ДОСТУП

5 січня 2015, 09:05
175
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

З 1 січня діють нові правила доступу до інформації з Єдиного державного реєстру речових прав на нерухоме майно і їх обтяжень.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Цим документом регламентується, яким чином буде виконуватися раніше впроваджена норма про відкритість даних реєстру.

Зокрема, ним передбачено надання інформації усім бажаючим через офіційний сайт Держреєстру. Для цього юридичній або фізичній особі буде необхідно зареєструватися на сайті і відправити відповідний запит.

При реєстрації вказуються ПІБ фізичної особи, номер облікової картки платника податків, серія і номер паспорта, а також найменування юридичної особи та її податковий номер (якщо запит подається в інтересах юридичної особи).

При цьому надання відомостей здійснюватиметься у формі надання можливості пошуку в електронній базі реєстру з можливістю роздрукувати результати.

ПРОТЕ:

Для отримання інформації необхідно буде вносити плату з використанням онлайнових платіжних інструментів. Розмір плати ще поки не затверджено. Крім того, сам сайт Укрдержреєстру ще не допрацьований для забезпечення онлайн-доступу до відомостей реєстру. Тому реалізувати своє право на отримання відомостей поки не вийде.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини