Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОПОДАТКУВАННЯ БЛАГОДІЙНОСТІ

2 січня 2015, 09:02
178
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

ДФС роз'яснила, яка сума благодійної допомоги не включається до загального місячного оподатковуваного доходу платників податків.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, не включається в оподатковуваний дохід благодійна допомога:

- у будь-якій сумі, що надається для закупівлі або у вигляді спеціальних засобів індивідуального захисту (касок, бронежилетів), техзасобів спостереження, ліків, засобів особистої гігієни, продуктів харчування, речей або інших товарів (робіт, послуг) за переліком, визначеним Кабміном. До цієї ж категорії відноситься сума для оплати вартості ліків, донорських компонентів, виробів медпризначення, технічних та інших засобів реабілітації, платних послуг з лікування, забезпечення виробами медпризначення, технічними та іншими засобами реабілітації, послуг медичної реабілітації, санаторно-курортного оздоровлення.

- в сумі, яка сукупно протягом звітного року не перевищує 1 тис. розмірів мінімальної зарплати, встановленої на 1 січня звітного року (у 2014 році - 1 218 000 грн.), що надається на відновлення втраченого майна та на інші потреби за переліком, що визначається Кабміном.

Податківці стверджують, що якщо загальна сума отриманої благодійної допомоги протягом звітного року перевищує вищезазначені розміри, сума перевищення над таким розміром оподатковується за ставками, встановленими п. 167.1 ст. 167 Податкового кодексу (15/17%), і платник податку - одержувач благодійної допомоги зобов'язаний подати річну податкову декларацію із зазначенням сум благодійної допомоги.

ПРОТЕ:

Варто зазначити, що допомога, яка включає предмети, не внесені до переліків Кабміну, автоматично вважається доходом одержувача і підлягає оподаткуванню ПДФО.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини