Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВТРАТА ПРАЦЕЗДАТНОСТІ

26 грудня 2014, 09:00
172
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Фонд соцстраху з тимчасової втрати працездатності розповів, як надається матеріальне забезпечення добровільно застрахованим підприємцям. Про це говориться в роз'ясненні від 15 грудня 2014 року.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Чинним законодавством передбачено укладення договору з органом ДФС і підприємцем, який виявив бажання брати участь у загальнообов'язковому соцстрахуванні у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності. Договір про добровільну участь набирає чинності з дня його підписання. Особи беруть добровільну участь у системі загальнообов'язкового соцстрахування протягом строку, визначеного в договорі, але не менше 1 року. Для осіб такої категорії єдиний соціальний внесок встановлюється у розмірі 36,6% визначеної бази нарахування ЄСВ.

Отже, підприємець має право на отримання матеріального забезпечення та соціальних послуг за рахунок коштів Фонду з моменту укладення Типового договору про добровільну участь і сплату єдиного соціального внеску. Для отримання матеріального забезпечення та соціальних послуг підприємець звертається до робочого органу Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності з такими документами:

1. Заява із зазначенням реквізитів банківської установи та номера поточного рахунка.

2. Довідка з Державної фіскальної служби про сплату ЄСВ.

3. Документи, що підтверджують настання страхового випадку:

- листок непрацездатності (оригінал);

- у разі отримання допомоги на поховання: виписка з РАЦС про смерть для отримання допомоги на поховання, у разі реєстрації смерті виконавчим органом сільської, селищної або міської ради - довідка для отримання допомоги на поховання, свідоцтво про смерть (копія).

4. Документи, копії яких належним чином засвідчуються працівником робочого органу Фонду:

- типовий договір про добровільну участь у системі загальнообов'язкового соціального страхування;

- свідоцтво про державну реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності;

- паспорт;

- довідка про присвоєння ідентифікаційного коду;

- трудова книжка;

- страхове свідоцтво.

ПРОТЕ:

Зазначимо, що в ситуації, коли страховий випадок не настав до моменту завершення договору, сплачені кошти фактично згорають.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини