Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПОРІВНЯЛЬНІ НОВОВВЕДЕННЯ

24 грудня 2014, 09:05
158
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У рамках податкової реформи уряд пропонує запровадити контроль за витратами фізичних осіб.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Передбачається, що до кінця жовтня 2015 року всі фізособи зможуть подати декларацію про доходи і активи. Після цієї дати вважатиметься, що всі, хто не подали декларацію, задекларували відсутність доходів, окрім виплачуваних податковими агентами, а також задекларували наявність активів вартістю 200 000 гривень.

Одночасно вводиться обов'язок щокварталу подавати декларації для юридичних осіб та фізосіб-підприємців, що займаються продажем громадянам товарів вартістю 25 000 гривень і більше за одиницю.

На підставі цих декларацій, а також цих реєстрів, податківці встановлюватимуть витрати фізичних осіб. Якщо витрати перевищують задекларовані або підтверджені доходи на суму понад 40 мінімальних зарплат або ж витрати перевищують задекларовані активи на ту ж суму, податківці отримують право на проведення документальної перевірки.

ПРОТЕ:

Побічно ця ініціатива може створити проблеми. Адже якщо, наприклад, на перевитратах піймається співробітник, у якого немає жодних доходів, окрім зарплати, є вірогідність, що перевірка прийде і до роботодавця.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини