Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗАВДАННЯ НА ГОЛОСУВАННЯ В ТОВ І АТ

5 грудня 2014, 09:02
202
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабмін постановою № 678 затвердив Порядок надання і погодження завдань на голосування представникам держави на загальних зборах та засіданнях наглядової ради господарського товариства, у статутному капіталі якого є корпоративні права держави.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Виходячи з нового документа, можна встановити строки, коли держава (в особі конкретних державних органів) більш-менш визначиться зі своєю позицією.

Так, в загальному випадку проект наказу компетентного органу про затвердження завдань на голосування має бути підготовлений не пізніше ніж за 15 днів до проведення загальних зборів або засідання наглядради. Якщо йдеться про позачергові загальні збори, то держорган повинен мати проект наказу не пізніше ніж за 5 днів до його проведення.

При підготовці завдань на голосування з кадрових питань (призначення членів органів управління товариства) остаточний проект наказу повинен з'явитися не пізніше ніж за 7 днів до проведення зборів (засідання).

Якщо ж законодавство вимагає погодження завдань на голосування з Кабміном, то в зазначені строки компетентний орган повинен додатково підготувати проект розпорядження КМУ та подати його на розгляд уряду разом з цілим пакетом документів.

ПРОТЕ:

Ймовірно, на практиці ці строки порушуватимуться (або виконуватимуться суто формально) і завдання на голосування, як і раніше, затверджуватимуться в останню мить.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини