Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗАКУПІВЛЯ ЛІКІВ ПО-НОВОМУ

21 листопада 2014, 09:05
152
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Згідно з текстом коаліційної угоди, яку планують підписати п'ять провідних політичних сил, наступного року державні закупівлі ліків МОЗ здійснюватиме через міжнародні організації.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Одне з положень коаліційної угоди передбачає, що 2015 рік визначається транзитним роком для здійснення реформи закупівель вакцин і лікарських засобів за кошти Державного бюджету України. При цьому планується здійснювати закупівлі ліків і вакцин через міжнародні агентства: ВООЗ та ЮНІСЕФ із залученням фахівців USAID. На думку радника Президента Ольги Богомолець, така система закупівель дозволить своєчасно і без затримки закуповувати всі гостро необхідні медичні препарати в перехідний для країни період - при реформуванні системи охорони здоров'я. Також це дозволить усунути від процесу недобросовісних торговців, що приведе до зменшення цін на ліки в аптеках.

ПРОТЕ:

Такий механізм передбачає, що уряд укладає угоду на закупівлю ліків з міжнародними організаціями, а ті, у свою чергу, здійснюють закупівлю ліків від його імені. Це повинно привести до зниження ціни на закупівлю препаратів до 30%. Автори цієї ініціативи розраховують на те, що при таких міжнародних закупівлях перевага надаватиметься вітчизняним виробникам, які відповідають міжнародним стандартам якості та створюють в Україні робочі місця.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини