Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДЕПОЗИТАРНА ДІЯЛЬНІСТЬ

24 листопада 2014, 09:00
211
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

НКЦПФР прийняла рішення «Про особливості здійснення депозитарної діяльності у зв'язку з тимчасовою окупацією території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя», що визначає конкретні дії, які необхідно здійснити депозитарним установам, зареєстрованим на окупованій території України, а також дії інших учасників депозитарної системи, спрямовані на збереження інформації про право власності на цінні папери інвесторів та захист таких прав.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Документ зобов'язує депозитарні установи та їх спеціалізовані структурні підрозділи, зареєстровані та розташовані на території АРК та м. Севастополя, не пізніше 30 календарних днів з дня набрання ним чинності змінити своє місцезнаходження в межах України, але поза межами окремої території (АРК та м. Севастополя, а також населених пунктів Донецької та Луганської областей, що знаходяться на території проведення АТО).

При цьому до зміни місцезнаходження депозитарні установи зможуть здійснювати тільки операції зі списання прав на цінні папери з рахунка депонента в такій установі з метою їх зарахування на рахунок у цінних паперах цього самого депонента в іншій обраній ним депозитарній установі на материковій частині України, окрім населених пунктів Донецької та Луганської областей, що знаходяться на території проведення АТО. Також депозитарним установам будуть дозволені корпоративні операції емітентів (окрім розміщення та продажу раніше викуплених емітентом цінних паперів) та безумовні операції на підставі розпорядження уповноваженої особи НКЦПФР про скасування реєстрації випуску цінних паперів.

Рішення направлено до Мін'юсту для державної реєстрації. Воно набуде чинності з дня офіційного опублікування.

ПРОТЕ:

Варто зазначити, що щодо депозитарних установ, які протягом встановленого документом строку не змінять свого місцезнаходження, НКЦПФР не пізніше 60 днів з дати набрання чинності цим документом прийме рішення про анулювання ліцензій на здійснення профдіяльності на фондовому ринку, що зобов'яже депозитарні установи почати процедуру припинення здійснення депозитарної діяльності.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини