Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГАРАНТІЇ ІНВЕСТПРОЕКТУ

12 листопада 2014, 09:01
151
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабмін постановою від 5 листопада 2014 року № 590 вніс зміни до Порядку надання місцевих гарантій. Доповнено перелік документів, що додаються до повідомлення міськради про надання місцевих гарантій для отримання кредиту на інвестиційний проект.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Обсяг та умови надання місцевих гарантій погоджуються з Мінфіном шляхом надсилання Верховною Радою АР Крим або міськрадою, що має намір надати місцеву гарантію, письмового повідомлення, до якого додаються також копії:

- протоколу засідання конкурсної комісії, утвореної відповідно до Порядку відбору проектних (інвестиційних) пропозицій та інвестиційних проектів, для розроблення або реалізації яких надається державна підтримка;

- витягу з Державного реєстру інвестиційних проектів та проектних (інвестиційних) пропозицій про реєстрацію проекту.

Якщо міжнародним договором передбачено інший, ніж визначений Порядком механізм відбору інвестиційних проектів та проектних пропозицій, застосовуються положення міжнародного договору, а копія протоколу засідання конкурсної комісії та витяг з Реєстру не подаються.

Також згідно зі змінами Мінфін перевіряє та приймає рішення про погодження обсягу та надання місцевої гарантії протягом 1 місяця (раніше - протягом 20 робочих днів). Обсяг та умови надання місцевих гарантій для забезпечення повного або часткового виконання боргових зобов'язань суб'єктів господарювання, що виникають за кредитами (позиками), наданими міжнародними фінансовими організаціями, вважаються погодженими без зауважень, якщо Мінфіном не прийнято рішення протягом місяця з дня надходження документів для погодження.

ПРОТЕ:

Постає питання, чому Мінфіну необхідно надсилати витяг з Реєстру, який може отримати і саме Міністерство. Фактично йдеться про ускладнення підготовки пакета документів та незначне (нехай і всього лише на декілька днів) затягування процесу його розгляду.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини