Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПІДСТУПИ НАЦБАНКУ

11 листопада 2014, 09:02
143
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Заборонити дострокове зняття депозитів запропонує новій Верховній Раді Національний банк України. Про це в ефірі одного з телеканалів заявила глава НБУ.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Валерію Гонтареву не влаштовує, що будь-який депозит сьогодні - це рахунок до запитання. На її погляд, це є несправедливим, адже якщо кредит взято на рік, то ніхто завтра його не вимагає назад. Збалансувати активи та пасиви банківської системи пропонується шляхом внесення змін до Цивільного кодексу.
Крім того, за словами В. Гонтаревої, Національний банк планує обмежити готівкові розрахунки до 1 тис. євро, а також виключається повернення України до фіксованого валютного курсу.

ПРОТЕ:

Не варто забувати, що при достроковому поверненні депозиту клієнт втрачає дохід у вигляді відсотків. Тому до такої дії вдаються лише тоді, коли продовження співпраці з конкретною банківською установою може призвести не лише до втрати доходу, але й до втрати капіталу, зокрема при загрозі неплатоспроможності банку. Слід сказати, що при загрозі неплатоспроможності позичальника банки у свою чергу, як правило, вимагають дострокового повернення кредиту.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини