Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАДАННЯ АДМІНПОСЛУГ ПОКРАЩАТЬ

7 листопада 2014, 09:03
186
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мінрегіон підготував законопроект про розширення повноважень органів місцевого самоврядування й оптимізацію надання адміністративних послуг.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Законопроектом пропонується віднести надання адміністративних послуг, що мають найбільший попит серед жителів територіальних громад, до повноважень органів місцевого самоврядування та місцевих державних адміністрацій.

Зокрема, органам місцевого самоврядування та місцевим держадміністраціям планується передати повноваження щодо реєстрації місця проживання, зняття з місця проживання, ведення відповідного реєстру жителів територіальної громади, що в результаті спростить оформлення соціальних та інших послуг.

Також до відання органів місцевого самоврядування пропонується віднести делеговані повноваження з державної реєстрації юросіб та ФОП, прав на нерухоме майно та їх обтяжень, а також з надання інформації з Держземкадастру.

Крім того, передбачається спростити процедури реєстрації транспортних засобів та видачі посвідчення водія, а також передати ці повноваження від органів МВС виконавчим органам місцевих рад та місцевих держадміністрацій.

ПРОТЕ:

У деяких експертів така ініціатива Мінрегіону викликає побоювання. Вони вважають, що передача повноважень на місця може створити безліч місцевих особливостей надання тієї чи іншої адмінпослуги.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини