Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПОДАТКИ ДЛЯ МАРШРУТОК

4 листопада 2014, 09:02
287
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У роз'ясненні від 31 жовтня податкова проінформувала про віднесення маршрутчиків до II групи платників єдиного податку.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Підприємці, які здійснюють перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, надають такі послуги безпосередньо населенню, мають право обрати II групу платників єдиного податку незалежно від того, що пільгові перевезення пасажирів покриваються за рахунок сум дотації з бюджету. Це можливо за умови, що вони:

- не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, що перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб;

- не отримують дохід понад 1 млн грн.

Відповідно до Закону «Про автомобільний транспорт» охоплення пільгових перевезень встановлюється замовленням, в якому визначається порядок їх компенсації. Виплату зобов'язані надавати органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування.

ПРОТЕ:

Якщо ДФС буде послідовною у своїй позиції, то цей лист означає, що до II групи платників єдиного податку можуть відноситися всі фізособи-підприємці, що одержують кошти з державного та місцевих бюджетів за надання тих чи інших послуг населенню. Звичайно, у разі, якщо вони виконують всі інші вимоги до спрощенців цієї групи.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини