Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПРО ШТРАФИ ЗА КРЕДИТНИМИ ДОГОВОРАМИ

30 жовтня 2014, 09:02
178
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Нацбанк наполягає на необхідності суворого та безумовного дотримання банками положень Закону від 02.09.2014 № 1669-VII «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції». Про це регулятор повідомив у своєму листі від 27.10.2014 № 18-112/62138.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Статтею 2 зазначеного Закону встановлено обов'язок для банків скасувати пеню і штрафи, нараховані на основну суму заборгованості із зобов'язань за кредитними договорами та договорами позики в період проведення АТО громадянам України, які зареєстровані та постійно проживають або переселилися в період з 14 квітня 2014 року з населених пунктів, де проводилася АТО, а також юрособам та фізособам-підприємцям, що провадять (провадили) свою госпдіяльність на території цих населених пунктів.

При цьому Нацбанк зазначив, що невиконання законних вимог є підставою для застосування до порушників адекватних заходів впливу.

ПРОТЕ:

Подібні канікули, гостро необхідні для тих, хто реально постраждав через події на сході України, можуть спричинити кризу неплатежів за кредитами, оскільки, без сумніву, більшість з тих, хто формально підпадає під нові норми, перестануть платити за кредитами незалежно від наявності фінансових можливостей для цього.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини