Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДОПОМОГА ДЛЯ ПІДПРИЄМЦІВ

29 жовтня 2014, 09:06
215
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У листі від 27 жовтня Держпідприємництво поділилося інформацією про держпрограми підтримки малого та середнього бізнесу. У відомстві нагадали, що базовим нормативно-правовим актом у сфері розвитку малого та середнього підприємництва є Закон «Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні».

Фінансова підтримка суб'єктів малого підприємництва на держрівні реалізується у рамках бюджетної програми «Мікрокредитування суб'єктів малого підприємництва», обсяг фінансування якої щорічно затверджується законом про держбюджет на відповідний рік.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Надання мікрокредитів за зазначеною програмою здійснюється в порядку, затвердженому постановою Кабміну України № 794, через Український фонд підтримки підприємництва (УФПП) шляхом проведення конкурсу бізнес-планів суб'єктів малого підприємництва. З детальнішою інформацією про умови проведення й участі в конкурсі можна ознайомитися на офіційному сайті УФПП.

Також Держпідприємництво виділило декілька програм підтримки суб'єктів малого та середнього бізнесу, що реалізуються банківськими установами, а саме:

- «Спільну з Європейським інвестиційним банком Програму кредитування МСП та установ із середньою капіталізацією». У рамках угоди між АТ «Укрексімбанк» та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) кредитуються українські підприємства малого та середнього бізнесу, проекти в сфері енергоефективності, охорони довкілля та інші пріоритетні проекти розвитку місцевого приватного сектору, подолання наслідків змін клімату й адаптації до них тощо;

- «Програму сприяння кредитуванню малого та середнього бізнесу (Програму Кредитної установи для Відбудови (ФРН) (КфВ))». Програма КфВ реалізується з метою розширення обсягів виробництва, покращення якості та розширення асортименту продукції, підвищення продуктивності праці та створення нових робочих місць шляхом фінансування інвестиційних проектів за рахунок ресурсів КфВ;

- «Програму Кредитування спільно з Європейським інвестиційним банком». Між АТ «Ощадбанк» та ЄІБ було укладено фінансову угоду, основна мета якої - фінансування вітчизняних малих та середніх підприємств, компаній середньої капіталізації та інших пріоритетних проектів.

ПРОТЕ:

У держпрограми існує один мінус - її доступність залежить від того, який обсяг бюджетних коштів було реально виділено на її виконання.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини