Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВІЙСЬКОВИЙ ЗБІР

24 жовтня 2014, 09:03
163
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

ДФС у роз'ясненні від 22.10.2014 нагадала, що за ненарахування, неутримання та/або несплату військового збору до податкових агентів застосовується фінансова відповідальність (штраф), пеня й адміністративна відповідальність.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Так, за ненарахування, неутримання та несплату військового збору передбачено штраф у розмірі 25% суми податку, що підлягає нарахуванню та сплаті. У разі повторного порушення протягом 1095 днів штраф становитиме 50% зазначеної суми, а при порушенні втретє - 75% (відповідно до п. 127.1 ст. 127 ПК).

Крім того, на суму податкового боргу (несплаченого військового збору) буде нараховано пеню із розрахунку 120% річних облікової ставки НБУ, чинної на день виплати, нарахування (ст. 129 ПК).

Також за несплату військового збору посадові особи платника податків можуть бути притягнені до адміністративної відповідальності, а саме: попередження або штраф у розмірі від 2 до 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ПРОТЕ:

ДФС нагадала, що штрафи, передбачені ст. 127 ПК, не застосовуються у разі самостійного виявлення податковим агентом порушення та виправлення його в наступних податкових періодах протягом податкового (звітного) року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини