Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МІСЦЕВА ПОЛІЦІЯ

23 жовтня 2014, 09:01
143
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мінрегіон у співпраці з експертами розробив законопроект «Про поліцію місцевого самоврядування». Цей документ вже винесено на громадське обговорення.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Згідно з проектом поліція місцевого самоврядування отримає статус спеціального правоохоронного органу, що створюється, фінансується та підпорядковується місцевим радам. При цьому створити його можна на рівні міста загальнодержавного або обласного значення, а також на рівні району або групи сусідніх адміністративних одиниць (районів та міст) у межах однієї області.

Займатися поліція місцевого самоврядування буде забезпеченням виконання деяких адмінпокарань, охороною громадського порядку, профілактикою правопорушень, охороною комунальних об'єктів, забезпеченням виконання рішень відповідних місцевих рад, а також сприянням іншим правоохоронним органам. Фактично це означає, що новий орган візьме на себе частину функцій патрульно-постової служби МВС, служби дільничних і ДСО.

Повноваження поліції місцевого самоврядування поширюватимуться на територію відповідних адміністративно-територіальних одиниць.

ПРОТЕ:

Украй важливо, які саме функції та повноваження буде надано новому органу. Утім, у процесі проходження законодавчої процедури регулювання цих питань буде приводом для, мабуть, найгостріших дискусій.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини