Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗАХИСТ ПРАВ АКЦІОНЕРІВ ПОСИЛЯТЬ

20 жовтня 2014, 09:05
167
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

НКЦПФР розробила проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав інвесторів».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Документом передбачається внесення доповнень до законодавства з метою запровадження одного з найефективніших інструментів захисту учасниками госптовариств своїх порушених прав - похідного позову.

Механізм похідного позову полягає в наданні кожному учаснику (акціонеру) госптовариства права звернутися до суду від імені товариства для притягнення до відповідальності посадовців такого товариства за збитки, заподіяні їх незаконними діями.

Як показує практика розвинених країн, саме механізм похідного позову дозволяє притягнути до відповідальності недобросовісних посадовців, які діють всупереч інтересам госптовариства і при цьому користуються підтримкою контролюючого учасника (акціонера), або здатні заблокувати роботу загальних зборів у разі відсутності частини учасників (акціонерів).

ПРОТЕ:

Для такого механізму критично важливо передбачити захист від зловживань. Інакше до вітчизняної практики корпоративних конфліктів міцно увійде використання похідних позовів з метою тиску на керівництво товариств і мажоритарних учасників.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини