Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПДВ: 7% ЧИ 20%?

20 жовтня 2014, 09:03
1026
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Державна фіскальна служба нагадує, що оподаткуванню ПДВ за ставкою 7% підлягають тільки належним чином марковані медичні вироби, які включені до затвердженого Переліку медичних виробів, операції з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України яких підлягають оподаткуванню податком на додану вартість за ставкою 7 відсотків. Медичні вироби, що не увійшли до переліку, підлягають оподаткуванню за ставкою 20%.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Так, перелік медичних виробів затверджено згідно з кодами УКТЗЕД.

Медичні вироби, включені до переліку, підлягають оподаткуванню ПДВ за ставкою 7% тільки за наявності відповідного маркування для встановлених товарних позицій і незалежно від ставки податку, що застосовувалась при їх придбанні або ввезенні на митну територію України.

Медичні вироби, що не увійшли до переліку, оподатковуються ПДВ за ставкою 20% як під час їх митного оформлення при ввезенні на митну територію України, так і при їх постачанні на митній території України та незалежно від ставки податку, що застосовувалась при їх придбанні або ввезенні на митну територію України.

ПРОТЕ:

Це означає, що імпортери, які ввезли медичні вироби зі сплатою 7% ПДВ, у разі застосування до них у подальшому ставки 20% ПДВ будуть змушені сплатити великі суми до бюджету.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини